Tarinamme

Rimaco perustettiin vuonna 2004, kun halusin päästä näkemään, mihin osaamiseni riittää yrittäjänä. Kirvesmiehen uraa oli takana lukuisia vuosia ja suhteita rakennusalan eri toimijoihin oli kertynyt mukavasti. Alkuun päästiin tekemällä lähinnä alihankintatöitä. Kun aikaa löytyi, toteutettiin myös omia pienempimuotoisia urakoita.

Siemen nykyisen toimintamallin ajatuksesta kylvettiin sinä aikana, kun toimin suuremmille yrityksille alihankintaroolissa. Huomioni kiinnittyi erityisesti siihen, että valtaosalla alan yrityksistä henkilökunta koostui yksinkertaistettuna näin:

Kymmenestä miehestä yksi tai kaksi olivat erinomaisia, ja he kannattelivatkin koko yritystä. Seuraavat 2–6 tekijää olivat keskinkertaisia, ja loput oli mitä oli. Tämä on alamme valitettava ja kylmä totuus edelleenkin, vaikka 90-luvun laman seurauksena räikeimmistä ylilyönneistä onkin päästy eroon.

Kielihaasteiden aiheuttamien ongelmien välttämiseksi olemme päätyneet ”valitsemaan” työkieleksemme suomen. Rekrytoinnissa toimintamallini on ollut se, että palkkaan sitä 1–2 tekijän parhaimmistoa aina silloin, kun heitä syystä tai toisesta markkinoille vapautuu. Näiden rekrytointien myötä yritys on hiljalleen kasvanut. Kasvua on siis haettu henkilökunnan ehdoilla, ei urakoita haalimalla.

Näin olen päätynyt konseptiin, joka pyrkii parhaansa mukaan palkkaamaan vain suomenkielisiä, taitavia huippuosaajia. Tässä onkin suurin syy kasvumme maltillisuudelle. Töitä toki olisi ollut tarjolla moninkertainen määrä nykyiseen, mutta haluan pitää kiinni toimintamallistamme ja filosofiastamme työnlaadun takaamiseksi.

Ketterästi rakentaen,

Marko Teriö
Yrittäjä
Rimaco Palvelut Oy